Bel ons: 0031-(0) 884421149

Real Estate Upprisal

BTW teruggave

Geen BTW op zonnepanelen voor particulieren.

Graag brengen wij u op de hoogte  over de mogelijkheid de btw, op de aankoop en installatie van uw zonnepanelensysteem, terug te vragen bij de fiscus.

Het belastingvoordeel vloeit voort uit een uitspraak van het Europees Hof van Justitie. Hierin wordt bepaalt dat particulieren die energie (terug)leveren aan het elektriciteitsnet btw-ondernemer zijn. Zij mogen de btw op de aanschaf en installatie van de zonnepanelen terugvragen bij de fiscus. De fiscus is verplicht om deze Europese uitspraak toe te passen. Inmiddels heeft het ministerie van Financiën in een besluit toegelicht onder welke voorwaarden een BTW teruggaaf wordt verleend.

De belastingdienst beantwoord op haar site de meest gestelde vragen over deze nieuwe regeling en bespreekt de voorwaarden die hier aan gebonden zijn (zie link onderaan dit artikel). De voorwaarden voor teruggaaf zijn:

  • U bent een particuliere afnemer.
  • U heeft zonnepanelen gekocht en laten installeren op uw woning
  • De installatie is opgeleverd of in gebruik genomen vanaf 20 juni 2013.
  • U levert de opgewekte zonne-energie (deels) terug aan het elektriciteitsnet. Om dit te registreren heeft u dus een meter nodig die de terug levering registreert (heeft u die niet dan kunt u deze laten omwisselen door de netwerkbeheerder).
  • Voldoet u aan de voorwaarden, dan kunt u alle BTW op de aanschaf en installatie van de zonnepanelen aan de belastingdienst terugvragen. U moet zich wel als BTW ondernemer registreren, Btw-aangifte doen en een administratie voeren. Na de eerste keer kunt u als ‘kleine’ ondernemer vrijstelling aanvragen!

    Profiteer nu van de fiscale regeling en investeer in zonnepanelen. Door de regeling stijgt het rendement van zonne-energie flink. U haalt een rendement dat veel hoger ligt dan bij de bank. Veelal hoger dan 10%.

    http://www.belastingdienst.nl/zonnepanelen/btw